O ALTFEL de carte pentru copii

Fie de ești mic sau mare,

Copile,

Azi e sărbătoare!

La mulți ani fericiți

Cu părinții tăi iubiți!

Să ne trăiești bucuros,

Sănătos și generos.

Azi am pentru tine-n dar

Noi personaje de basm!

Ce au ele în comun?

Voință și suflet bun!

Te invit să-ți delectezi

Serile cu-a’ lor povești!

 

GOOD NIGHT STORIES FOR REBEL GIRLS (t. POVEȘTI DE NOAPTE BUNĂ PENTRU FETE REBELE)

La mulți ani încă o dată, dragii mei cititori! Dacă nu vă mai considerați copii, atunci cu siguranță ați păstrat în inimile voastre ceva din puritatea piticilor care pe mine m-au uimit mereu cu ambiția și curajul de a fi ei înșiși!

Încă mai învăț de la cei mici și de aceea mi-am zis că n-ar strica, în schimb, să recomand părinților o carte care conține poveștile de viață, unele poate mai puțin cunoscute, ale unor copile devenite adulte demne de lauda și respectul întregului mapamond.

Așadar, astăzi recomand o carte în limba engleză – „GOOD NIGHT STORIES FOR REBEL GIRLS”, care prezintă viețile mai multor personalități femei. De ce doar femei? Pentru că în basme personajele feminine au mereu nevoie de ajutor, comit greșeli sau îl așteaptă pe făt frumos să vină pe un cal alb, iar realitatea este cu totul alta. Femeile au trebuit să lupte pentru drepturile și visurile lor, căci pentru a trăi „fericite până la adânci bătrâneți” nu au avut întotdeauna o nașă, o zână bună sau cine mai știe ce animăluțe înzestrate cu puteri supranaturale care să fi făcut minuni.

good-night-stories-for-rebel-girlsCartea iese din tipar (la figurat). Poveștile sunt menite să desființeze prejudecăți și să deschidă mintea viitoarelor doamne și domnișoare, învățându-le în același timp că este suficient să ai voință pentru a reuși.

În cele 100 de povești veți regăsi viețile unor femei extraordinare, care au avut succes prin forțele proprii și care sunt astăzi modele/ idoli chiar și adulților. Cine a zis că poveștile sunt doar pentru copii? Veți afla despre Michelle Obama (avocat, fosta Prima Doamnă a SUA), Maria Callas (soprană), Maria Montessori (medic și pedagog), Malala Yousafzai (activistă), Coco Chanel (designer vestimentar), regina Elizabeth I a Marii Britanii, Isabel Allende, surorile Brontë, Jane Austen, Virginia Woolf (scriitoare), Margaret Thatcher (fost prim-ministru al Marii Britanii), surorile Williams (tenismene) și multe altele.

Până seara când sper să lecturați împreună cu cele mici „Good night stories for rebel girls” (disponibilă aici), vă doresc o zi minunată, plină de bucurie și jocuri!

La mulți ani, dragi copii! Să ne înseninați și de acum înainte zilele și fețele!

1 iunie

 

Surse foto: https://www.books-express.ro/good-night-stories-for-rebel-girls/p/ynm,9780141986005; pixabay.com

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s