Doar o vorbă să-ți mai spun…

Salutare dragii mei prieteni şi cititori!

 

În cursul acestui an activitatea pe blog va fi sistată pentru a mă dedica altor proiecte personale şi profesionale care mi-au ocupat până în prezent atât de mult timp, că abia dacă ne-am mai citit pe wordpress. 

anunt

Ca să nu rămân totuşi restantă cu impresii, dar şi pentru că am acceptat provocarea lui Marius Andrei de a citi „Solaris”, mă achit de datorii înainte de a ne lua rămas bun pentru o perioadă neștiut de lungă.

  • Christophe André – Despre arta fericirii. 25 de lecții pentru a învăța cum să trăiești fericit

arta fericirii

Cele 25 de lecții sunt desprinse din tablourile unor pictori celebri și cred că cea mai bună reclamă a volumului o face chiar autorul:

Nu știu să spun ce m-a atras către pictură: poate profesia mea de psihiatru, poate înclinația mea spre intimitate, poate interesul meu față de psihologie. Însă aș dori să vă provoc la această experiență: uitați-vă la un tablou, priviți-l în tăcere, lăsați pictura să vă vorbească, să-și facă sălaș în voi.

Christophe André este unul dintre psihiatrii care nu mai au nevoie de prezentare pentru pasionaţii de lectură. Editura Trei i-a tradus faimoasele volume Cum să ne purtăm cu personalitățile dificile și Imperfecți, liberi și fericiți, din care puteți citi un fragment pe blogul Diplomația sentimentelor. Sunt sigură că stilul accesibil și plăcut vă va cuceri și pe voi!

Una dintre cele mai frumoase provocări de lectură de anul acesta a venit de la Marius Andrei, prin blogul său Cărți, analogii și antologii, deja arhicunoscut în blogosferă, în primul rând, pasionaților de SFFH.

solaris

Marius îți mulțumesc că m-ai convins să citesc primul SF autentic din viața mea. Recenzia ta a fost cuceritoare! Mi-a plăcut mult cartea și deși mă pierdea uneori în detalii științifice, povestea era suficient de intrigantă cât să mă facă să citesc până la capăt pentru a mă lămuri și descoperi adevăratul mesaj transmis de autorul polonez – clonarea și reacțiile omului la întâlnirea cu cele mai fidele copii ale iubirilor din viața noastră. Un roman care va rămâne permanent actual prin această temă și pe care îl recomand și eu!

Profit de ocazie și îl amintesc și pe autorul Miloș Dumbraci, administratorul blogului Recomancări SFFH. Îți mulțumesc, Miloș, că prin recenziile tale mi-ai demonstrat că SF-ul nu este numai despre mașinării, roboți, calamități nemaipomenite, universuri paralele și tehnologie futuristă controlată de extratereștri. M-ai ajutat să conștientizez substratul psihologic care face romanele SFFH atât de atrăgătoare pentru iubitorii acestui gen sau, altfel spus, latura umană și întrebările care invită la meditație asupra subiectelor cărților. O modalitate fascinantă de convertire  a cititorilor la acest gen! Felicitări!

  • Oliver Bowden – Assassin’s Creed

Basmele nu au fost niciodată mai atrăgătoare ca acum! Eroii luptă pe bune cu dușmanii, învață și depun eforturi intense (aproape realiste ca să fim corecți) pentru a-și dezvolta abilități, ajutoarele nu mai sunt chiar atât de fantasmagorice, dar cu siguranță sunt chipeșe, ispititoare, istețe și forțoase și chiar și firul de bildungsroman îl poți sesiza dacă citești cu atenție. Prâslea, Harap-Alb sau Făt-Frumos slujesc astăzi binele suprem și nu mai sunt tocmai ușă de biserică omorând în stânga și-n dreapta pe oricine amenință viitorul prosper al umanității.

ezio

Dar Doamne cât de cuceritor poate fi acest Ezio Auditore din Florența al lui Oliver Bowden! Câtă voință și câte sacrificii în numele iubirii de toate felurile!!! Recomand cartea tuturor adolescenților care mai vor și altceva decât Ispirescu sau Creangă, cât și adulților care vor să retrăiască cu intensitate magia răzbunării din copilărie.

  • Ian McDermott și Wemdy Jago – NLP pentru carieră și viață personală

Încă mai citesc această carte, având în vedere că nu e tocmai o joacă de copii programarea asta neurolingvistică și necesită antrenarea permanentă pentru deprinderea tehnicilor. Plus că prima parte a volumului e știință pură și ai nevoie de răbdare și liniște pentru a o înțelege cu adevărat. Fragmente veți mai regăsi pe facebook, unde deja am postat o poză despre cum să fii propriul coach.

nlp

Autorii invită la exerciții de introspecție și analiză ajutându-te să-ți răspunzi unora dintre cele mai dificile dileme existențiale și îți înșiră cu răbdare sfaturi care mai de care mai folositoare și pe înțelesul tuturor.

 

Și în loc de adio…

Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru impresiile pe care mi le-ați împărtășit în comentarii, pentru încurajările și complimentele transmise și pentru că m-ați citit cu fidelitate.

thanks

Sper că v-am scris multe lucruri folositoare inimii și minții și că ne vom reciti cândva, cu și mai multă plăcere!

Voi încerca să mai revin din când în când măcar cu câte o listă scurtă ca cea de astăzi ca nu cumva să uităm unii de alții în oceanul virtual.

Vă doresc lecturi multe și plăcute în continuare alături de prietenii mei din blogosferă!

Vă pup :*:*:* și vă îmbrățișez cu drag!

booklove

 

Surse foto: pixabay.com

12 gânduri despre “Doar o vorbă să-ți mai spun…

  1. Iti multumesc! Reintoarcerea va fi rara. Intre timp am citit mai multa non- fictiune si imi doresc ceva virtual care sa imi permita sa-mi largesc mai mult orizonturile ca sa pot impartasi mai multe idei si mai diverse, nu doar despre psihologia unana expusa de autorii de beletristica.

    Apreciază

  2. O, Elenis, o sa ne fie dor de tine! De cate ori ai un minutel pentru scris, nu ezita totusi sa mai lasi cate o idee. Noi ne vom bucura de orice reusesti sa mai povestesti. 🙂 Ma bucur ca ti-a placut Solaris. Cred ca inclusiv partea stiintifica a avut rolul ei, sa te faca sa te simti chiar ca un savant izolat pe planeta aia pustie. 🙂 … Pe cat de curand! :* Nu spune niciodata adio. 😛 😉

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s